Elämänkaarityön ja sosiaalisen taiteen työkirja

”Nuoruus on lahja,mutta vanheneminen on taidetta.”(Juha ”Watt” Vainio).

Elämämme määränpää on arvoitus, mysteeri. Olemme vain varmoja siitä, että synnymme, elämme ja kuolemme. Matkalla tällä polulla meitä ohjaavat majakat, jotka puhuttelevat kysymyksinä sisäisyydestämme käsin; miksi olen täällä, mitä minun on saatava aikaan, miten toimin oikein ja keitä ovat ne ihmiset, joita voin auttaa heidän matkallaan ja jotka voivat auttaa minua matkallani? Missään vaiheessa elämänkulkua ei ole myöhäistä ottaa itselleen aikaa ja tarttua haasteeseen. Se, mitä tänään teen, luo edellytykset sille, mitä tulen tekemään huomenna.

Elämänkaarityön ja sosiaalisen taiteen työkirja on tarkoitettu uteliaille ja avoimille ihmisille. Kirja on jaettu osiin, jotka sisältävät lyhyen johdannon, tehtäviä ja harjoituksia. Elämänkaarta tutkimalla ja heijastamalla sitä elettyihin vuosiin, risteyskohtiin ja polkuihin eri elämänalueilla, voimme luoda ymmärrystä ja järjestystä, joskus hyvin kaoottisiin elämäntapahtumiin. 

Elämänkaarellinen tapa ajatella ja tutkia on lääke ehkäistä vaatimusten muodossa vaanivaa uupumusta. Elämä on ihmisenä kehittymisen ja kohtalosta oppimisen tapahtumien sarja, jossa jäsennymme syntymän ja kuoleman polariteettiin.

Työkirjan tarkoitus on viedä lukija keskelle muutosta, kohti sisäistä paikkaa, joka on toimintamme sokea kohta. Se on piilossa oleva johtaja. Jäävuorivertausta käyttääkseni elämänkaarityön avulla pyrimme laskemaan pintaa niin, että vuoresta tulisi näkyväksi ja tunnistettavaksi entistä enemmän.

Hyvä elämänkaarityön ystävä, emme elä vain kerran, vaan me elämme joka päivä.

Kirjan tilaus suoraan tekijältä.
puh. +358 40 765 7785

hannu.tuovinen@sagittarius.fi

Kirjan hinta 40€ (sis alv 10%)

Jaa juttu

Lisää luettavaa

Snellu JYET 3

Kahdeksantoista steinerkoulujen ja -päiväkotien johtajaa ja esihenkilöä kokoontui 19.4.2023 Omnian kauniiseen oppimisympäristöön aloittamaan Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon valmentavaa koulutusta. Valmennus jatkuu syksylle 2024, jolloin koulutettavat

LUE LISÄÄ »

Yhteydenotto